Belangrijke waarschuwing Topline HR-ketels

dooradmin

Belangrijke waarschuwing Topline HR-ketels

Belangrijke veiligheidswaarschuwing

Brander Nefit TopLine-serie 2006-2009

Bent u gebruiker van een cv-toestel van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW welke geproduceerd is vanaf 2006 tot en met 2009, dan vraagt Nefit uw aandacht voor het volgende;

In 2009 heeft Nefit vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand.

Sinds eind 2009 worden de versie 1-branders al vervangen en in veel gevallen is deze brander de afgelopen jaren al door Katje & vd Meer Installaties of door een andere installateur vervangen door een aangepaste branderset, welke onjuiste sluiting van de brander voorkomt. Nog niet alle betrokken toestellen zijn omgebouwd en Nefit wil dan ook de resterende versie 1-branders uit de markt halen.

 

Topline HR25/HR30

Topline Compact HR25/HR30

Topline AquaPower HR25/HR30

Topline AquaPower Plus HR25/HR30

Vervanging

In opdracht van Nefit zal Katje & vd Meer Installaties deze vervanging uitvoeren tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud. Wij zijn door Nefit hiervan op de hoogte gebracht. Deze vervanging is voor u kosteloos.

Regulier onderhoud

Goed onderhoud is cruciaal voor een goede en veilige werking van uw cv-ketel. Voor TopLine-toestellen schrijft Nefit voor om minimaal 1 x per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door Katje & vd Meer Installaties. Mocht u nog geen regulier onderhoud laten uitvoeren dan raden wij ten zeerste aan dit nu te laten doen. In het kader van dat onderhoud kan ook bovengenoemde brandervervanging plaatsvinden.

Hoe kan ik zien welk toestel ik heb?

Controleer hiertoe de typeplaat bovenop het toestel. Het toesteltype vindt u bij ‘’Model’’: begint het type met ‘’Nefit TopLine’’ en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007) , 08 (2008) of 09 (2009), dan geldt de waarschuwing voor uw toestel.

> Klik hier voor een voorbeeld van het typeplaatje

Bent u gebruiker van één van de genoemde TopLine toestellen dan verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om contact op te nemen met Katje & vd Meer Installaties. Mogelijk is de brander van uw toestel eerder vervangen door een nieuwe versie. In dat geval is uw toestel al aangepast en is vervanging niet nodig.

U kunt ook telefonisch contact met Nefit opnemen via het speciale actie-telefoonnummer 088-9960270. De medewerkers van Nefit staan op werkdagen van 08:00 tot 20:00 voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een overzicht van de veelgestelde vragen over de belangrijke veiligheidswaarschuwing voor de TopLine-serie 2006-2009. Klik hier voor de consumentenbrieg van Nefit.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Over de auteur

admin administrator